Wat is keratine?
Keratine is een lichaamseigen bouwstof van onder andere je haar. Het valt onder de noemer ‘proteïne’ (eiwit). Een groot deel van je haar bestaat uit keratine en het maakt je haar sterk en gezond.
Maar... het dagelijks leven zorgt tegelijkertijd voor beschadiging van keratine en dus ook je haar. Niet alleen door hitte producten, zoals de föhn en de stijltang, maar ook door het weer (kou, zon, water), veroudering, verzorgingsproducten van lage kwaliteit, chloor en zeewater (zout). Door deze externe omstandigheden verliest het haar keratine en wordt het dus zwakker, minder gezond en lastiger hanteerbaar.

 

Wat doet een keratinebehandeling?
Veel mensen krijgen - door een tekort en beschadigingen aan de keratine - last van droog, statisch, pluizig, dof, weerbarstig en onhandelbaar haar.
Komt dit je bekend voor? En wil je dit graag aanpakken? Dan ben je bij BeautiQ aan het juiste adres!
Een keratinebehandeling geeft je haar een ‘keratineboost’, waardoor het glanzend, gezonder en minder pluizig wordt. Je haar wordt als het ware ‘opgevuld’ met keratine, waardoor het ook weer makkelijker in model te krijgen zal zijn. Bovendien heb je liefst 4 tot 6maanden plezier van een keratinebehandeling.
Je hoeft dus niet iedere maand weer een keratine behandeling te ondergaan. Hoelang je er plezier van hebt is uiteraard wel afhankelijk van de manier waarop je je haar verzorgt en hoe vaak je het wast.

 

Voor wie is een keratine behandeling geschikt?
Een keratinebehandeling is geschikt voor jong en oud, ongeacht haartype. Het is vooral belangrijk dat je nagaat waarom je een keratinebehandeling wilt. Meestal gaat het om de volgende situaties:

  • Je wilt gekruld haar/krullen temmen en onder controle krijgen
  • Je wilt gezonder, glanzender en sterker haar
  • Je wilt je haar meer handelbaar krijgen, zodat het ook sneller in model te brengen is
  • Je wilt minder pluizig, dof of weerbarstig haar

Heb jij te maken met een van bovenstaande situaties? Dan is een keratinebehandeling de ideale oplossing.

 

Een keratine behandeling door BeautiQ.

Een keratine behandeling door BeautiQ is er 1 van de hoogste kwaliteit. We werken met de beste producten en op basis van 100% formaldehyde vrije formules. Deze formules verbreken de zwavelbruggen in het haar niet.
Een keratinebehandeling is enorm intensief. Afhankelijk van de lengte en dikte van je haar kan een behandeling 2 tot 3,5 uur duren. 

 

En na de keratinebehandeling?
Na de behandeling is het belangrijk dat de verwachtingen duidelijk zijn en ook de nazorg goed wordt uitgelegd. Hiervoor maken we bij 
BeautiQ graag tijd. Om een perfecte nazorg te garanderen kan je bij ons aangepaste producten aankopen.

 

Heb je nog vragen? Aarzel dan zeker niet om contact op te nemen. Wij helpen je graag verder!